Soha nem ültem még kenuban, mehetek-e túrázni?

Igen. Elsősorban családoknak és kezdőknek hoztuk létre a túráinkat.

Milyen költségek vannak a részvételi díjon kívül?

A kempingek díját tájékoztató jelleggel minden túránál feltüntettük, azokat az adott helyszínen fizetik ki a túrázók. Esténként bográcsos vacsorát főzünk közösen, ennek alapanyagköltsége kb. 1050 Ft/vacsora, a közös főzéshez nem kötelező csatlakozni. A többi étkezés önállóan történik. A szigetközi túráinkon a Part Kemping a bázisunk. A kemping konyháján reggeli és vacsora rendelhető, ezért ott nem szoktunk bográcsozni. Néhány kempingben az autókért parkolási díjat kell fizetni.

Milyen korosztály szokott részt venni a túrákon?

A 30-45 év közötti szülők és 4-12 év közötti gyerekek vannak többségben. Nagy örömünkre sok nagyszülő is csatlakozik a túrákhoz.

Hány éves gyerekeket vihetünk magunkkal?

Nem életkortól függ, hanem attól, hogy képes-e a csemete néhány órát eltölteni a kenuban. Ha nagyon muszáj életkort írnom, akkor evezni 3 éves kortól bátran vállalhatóak a vízitúrák. Természetesen mindig vannak kivételek.

Ki veheti igénybe a törzsvendég kedvezményt?

Mindenki, aki már egyszer túrázott velünk.

Anyuka vagyok, két kisgyerekkel szeretnék vízitúrázni, fogom-e bírni?

A családi túrák miatt 5 személyes hajókat is gyárttattunk. Ez azért jó, mert egy anyukának és két gyereknek fárasztó lenne a kenu irányítása, de így be tud ülni hozzájuk két másik csapattag.

Evezhetünk-e ketten a párommal?

Igen. Idegeneket csak akkor szoktunk közös hajóba ültetni, ha kimondottan kérik.

Mi lesz, ha esik az eső?

Minden bizonnyal evezünk. A túrázás egyik fontos része, hogy kilépünk a komfortzónánkból és jól érezzük magunkat. Minden túrára olyan ruházattal, felszereléssel kell felkészülni, hogy ne érezzük kellemetlenül magunkat semmilyen időjárási körülmények között sem.

Milyen szálláslehetőségek vannak?

A vízitúrákon a csapattagok többsége sátrazni szokott, de a legtöbb kempingben vendégházak is vannak. Ha házban szeretnétek aludni, a foglalást mindig az adott kemping tulajdonosának kell jelezned.

Mennyi konzervet vigyünk magunkkal?

Minden táborhely közelében van élelmiszerbolt, de érdemes néhány konzervet is magaddal hozni.

Milyen felszerelést vigyek magammal?

Sátor, hálózsák, matrac vagy polifoam, esőkabát, világos színű kalap vagy sapka, napvédő krémek, szúnyogriasztó, elemlámpa, műanyag vagy fém tányér és evőeszközök, egy darab polifoam evezéshez a fenék alá, néhány méter kötél.  A vízitúrázónak érdemes beruháznia egy jó sátorra, ha vigyázunk rá, hosszú évekig kiszolgál minket, de minden táborhelyen lehet házban is aludni. Javaslom olyan esőkabát beszerzését, aminek külön nadrágrésze is van. A Bodrog-ártéri túrákon nagyon hasznos a gumicsizma.