Hétvége az Öreg-Túron
Túra hossza: Hétvégi túra
Nehézségi szint: Könnyű vízitúra kezdőknek is
Maximális létszám: 30 fő
Kép

A Túr lassú folyású, az erdő fölé hajló fái között romantikusan kanyargó folyócska. A túrán bejárt része teljesen szabályozatlan, szeszélyesen kanyarog a szatmár - beregi erdőkben. A folyó 5-10 méter széles, 60-150 cm mély, a víz átlagos sebessége 1 km/óra. A kicsiny folyó különleges élményeket nyújt: evezünk sűrű nádasban, tündérrózsa mezőn, összekapaszkodó szitakötő párok tömegében, és sokszor bedőlt fákon kell keresztül emelni hajónkat.

 

Aszályos nyarakon olyan tiszta a víz, hogy a kenuban ülve, a folyó fenekén lévő vízinövényekben, és a fogócskázó halakban gyönyörködhetünk. Utunk során lehetőség van a környék nevezetességeit is meglátogatni.

 

A vadregényes Öreg-Túr és a remek szatmárcsekei tábor együtt olyan verhetetlen élményeket nyújt, amiért érdemes elutazni az ország keleti csücskébe. A túrát bátran ajánljuk kezdőknek is! Mind a két éjszakát egy csodás kempingben töltjük. A táborhelyen vendégszobák, igényes vizesblokkok, teljesen felszerelt konyhák, strandröpi-, és focipálya, pingpongasztal, csocsó, gumiasztal, homokozó és hinta várnak ránk.

Furcsán hangzik egy családi túrán, de itt még a csapolt sör is ingyen van. Komolyan.

 

A fárasztó evezés után egy kellemes jógázással mozgathatjuk meg elgyötört vállainkat. A program természetesen nem kötelező, és teljesen ingyenes. 

A túrát kezdőknek és kisgyerekes családoknak is ajánljuk.

Garancia

Valamennyi túránkra elégedettségi garanciát vállalunk. Ha a túra közben vagy végén úgy érzed, hogy nem azt a szolgáltatást kaptad amit ígértünk, kérlek jelezd nekünk bátran! Mi nem kérünk indoklást, megköszönjük a bizalmadat és visszatérítjük a teljes részvételi díjat.

Jelentkezz most!
Napi menetrend
Kép

Péntek

Gyülekező Szatmárcsekén az Ifjúsági Szálló kempingjében. A tábornyitás este 8 órakor lesz, de a kempingbe a nap folyamán bármikor be lehet költözni.

 

Szombat

Jöhet a tömény vadregény! :) Az Öreg-Túron kenuzunk Sonkádról Kölcsébe. (7 km) A fölé hajló fák közt kanyargó, derékig érő folyócska a maga nemében teljesen egyedi. Bedőlt fákat kerülgetünk, nádasban bujkálunk és gyönyörködünk az ezernyi szitakötőben.

 

Vasárnap

Evezés a Túr folyón Kölcsétől Túristvándiba. (10 km). A vízitúra után lehetőség van meglátogatni a Túristvándi Vízimalmot, Szatmárcsekén a csónakos-fejfás temetőt, sőt még azt is megnézhetjük, hogyan készülnek a fejfák. Hazautazás délután vagy másnap reggel.

Jelentkezz most!
A programok változtatásának jogát fenntartjuk!
Találkozási pont

Szatmárcseke Széchenyi u. 116.

Szálláslehetőség
Szatmárcsekei Turisztikai Központ
4945 Szatmárcseke, Széchenyi utca 116.
ifjusagiszallo@gmail.hu
+36 (70) 3872589
Egyebek

Az M3-as autópályán Vásárosnaményig lehet autózni, onnan Szatmárcsekéig kb. 35 km.

Ha szeretnél részt venni a jógás foglalkozásokon, hozz magaddal egy jógaszőnyeget vagy polifoamot!

Jelentkezz most!
Árak
Kép
Részvételi díj 16900 Ft/fő
Törzsutas díj 15200 Ft/fő
14 éves kor betöltéséig 11800 Ft/fő
5 éves kor betöltéséig 0 Ft/fő
Jelentkezz most!
Költségek
Részvételi díj tartalmazza Kenuk, lapátok, mentőmellények bérleti díja, oktatás, túravezetés.
Részvételi díj nem tartalmazza A szállás és az étkezések költségei.
Szállásdíj

Sátrazás kempingben, ára kb. 3000 Ft/fő/éjszaka.

A táborban vendégházak, szobák is vannak, 5000 Ft/fő/nap áron. Ha szeretnétek igénybe venni, a kemping tulajdonosánál lehet foglalni.

Étkezés

Szombat este a túrázók közösen bográcsos vacsorát főznek. Az étkezésekhez hozz magaddal evőeszközöket és tányért! Ha egyszer használatos tányért vásárolsz, a papírból gyártottat javasoljuk, hogy ne termeljük zsákszámra a nem lebomló műanyag hulladékot!

A kempingben jól felszerelt konyha van, tányérok, evőeszközök, hűtők, mikrosütő, gáztűzhely is rendelkezésre állnak. A tábor mellett egy egészen jó pizzéria is van, a közelben pedig több kisebb élelmiszerboltban is tudtok vásárolni.

A vacsora alapanyagköltsége: 1400 Ft/fő/nap
Fizetési tájékoztató

Tájékoztatlak, hogy a jelentkezést akkor tekintjük véglegesnek, ha a foglaló összege átutalásra került. Azoknak a gyerekeknek, akik még nem töltötték be az 5 évet a részvétel ingyenes. A foglaló befizetése banki átutalással történik az alábbi számlaszámra.
Céges számláról sajnos nem tudunk átutalást fogadni, illetve számlát kiállítani.

A részvételi díj fennmaradó része a túra helyszínén fizetendő készpénzben.

Befizetéseket az alábbi számlaszámra várjuk OTP Bank
11773449-60671404
Fodor István
Szép kártya
Szép kártya

A SZÉP kártyás fizetésre vonatkozó részleteket megtalálod weboldalunkon az Információk menüpont alatt a Részvételi díj befizetése bekezdésben.

Jelentkezz most!