Egynapos családi túra a Hévíz-patakon
Túra hossza: Egynapos túra
Nehézségi szint: Könnyű vízitúra kezdőknek is
Maximális létszám: 40 fő
Kép

Az óvó néni csillogó szemmel fog rád nézni hétfőn, ha mész a gyerekért. - Azta, ő lenne a magyar Bear Grylls, a könyörtelen vadonban való túlélés nagymestere?!

Zolika lerajzolta, hogy hétvégén vízitúrázni volt a család. Télen! Valóban kemények vagyunk, de azért a Hévíz-patak túra nem egy óriási kihívás:) A gőzölgő patakon tündérrózsák közt evezni nagy élmény.

 

A túra kb. három órás, és bővelkedik kalandokban. Alacsony hidak alatt bujkálunk, vízi alagútban evezünk, bedőlt fákon és vízinövény kupacokon küzdjük át magunkat és a hajónkat. Tesszük mindezt a téli mínuszokban, egy meleg vizű, egy méter mély, lassú sodrású patak tetején. A túra végén pedig jöhet a finom forró tea és forralt bor.

 

Kiknek ajánljuk?

Magyarországon egyedüliként a kis-, és nagygyerekes családok, kezdő kenusok túraszervezője vagyunk. Ez a programunk is gyerekbarát, 3 éves kortól vállalható.

Túravezetőink több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek az aktív családi programok lebonyolításában, és valamennyien gyakorló apukák is :)

 

Biztonságos?

Teljes biztonság a családoknak! A patak többnyire mellkasig ér, rövid szakaszokon 2 méter a mélysége, de megfelelő méretű mentőmellényekkel látjuk el a legkisebb sporttársakat is. 

 

Fogod bírni?

Ha egész nap az irodában ülsz, akkor fárasztó lesz. De ha bármilyen aktív fizikai tevékenységet szoktál végezni (gyaloglás, futás, bringázás, torna, jóga, fizikai munka), akkor kellemesen fogsz elfáradni, boldog mosollyal az arcodon búcsúzol el tőlünk a túra végén és ruganyos léptekkel sétálsz a parkolóban lévő autódhoz :)

 

Jó, de mi lesz, ha mégsem jön be neked ez a túrázás dolog?

A szolgáltatás mellé elégedettségi garanciát is adunk, erről lejjebb olvashatsz.

 

Időpontok

Teltház
Teltház
Teltház
Teltház
Teltház
Teltház
Teltház
Teltház
Teltház
Teltház
Teltház
Teltház
Sajnáljuk, erről lemaradtál!
Teltház
Teltház
Teltház
Teltház
Teltház
Teltház
Teltház
Garancia

Valamennyi túránkra elégedettségi garanciát vállalunk. Ha a túra közben vagy végén úgy érzed, hogy nem azt a szolgáltatást kaptad amit ígértünk, kérlek jelezd nekünk bátran! Mi nem kérünk indoklást, megköszönjük a bizalmadat és visszatérítjük a teljes részvételi díjat.

Napi menetrend
Kép

Délelőtt 10:00 és 10:15 óra között gyülekezünk Hévízen, a Tófürdővel szemben lévő parkolóban, a patak bal partján.

Kattints ide a navigációhoz.

 

A parkolót balról megkerülve, 200 métert sétálva juthattok el a túra indulási helyére, ahol egy finom kávéval várunk titeket.

Indulás előtt az autókat előre visszük a végállomásra, ide. Amíg a sofőrök visszaérkeznek, addig a többiek sétálhatnak egy rövidet a Festetics allén vagy patak partján.

 

A kezdőknek rövid oktatást tartunk. Ha még nem eveztél és/vagy gyerekekkel érkezel akkor a legjobb helyen jársz! :) Minden csoportunkban sok újonc van és rengeteg emberpalánta, a profik többsége pedig nálunk tanulta a kenuzást.

 

Egy-egy család 2,3,4 vagy 5 személyes kenuban utazik. Idegeneket csak akkor ültetünk össze, ha kimondottan kérik.

Sokszor előfordul, hogy egy anyuka vagy apuka egyedüli felnőttként hozza el a túrára a csemetéit. Egy férfinak kellemes fáradtsággal teljesíthető a kaland, de a hölgyeknek azt szoktuk javasolni, hogy üljenek össze a hajóban egy túravezetővel vagy valamelyik felnőtt csapattaggal, így élvezetes és nem túl fárasztó lesz az utazás.

 

Mielőtt megkérdeznéd, nem, senkit nem rúgtunk még ki, aki gyerek nélkül érkezett :)

 

A Hévízi-tóból kifolyó patak hőmérséklete 22-25 fok, a táv előrehaladtával folyamatosan lehűl, de a legnagyobb hidegben sem fagy be. Tündérrózsák, vízililiomok között evezünk, zsilipek és hidak alatt bujkálunk út közben.

 

Hozzatok magatokkal harapnivalót, útközben rövid ebédszünetet tartunk. A túra távja 10 km, kb. 3 óra alatt teljesítjük.

 

Evezés után jöhet a jól megérdemelt tea és/vagy forralt bor.

A sok éves tapasztalatunk azt jósolja, hogy a teázás közben fáradtan, de csillogó szemmel fogsz érdeklődni tőlünk, hogy melyik nyári túránkon van még szabad hely, mert bizony ... ez a családi vízitúra neked nagyon bejött :)

A programok változtatásának jogát fenntartjuk!
Találkozási pont

8380 Hévíz-tó Parkoló Ady Endre utca 1.

Szálláslehetőség
Bíró Vendégház Sármellék
8391 Sármellék, Dózsa Gy. u. 366.
bzs.sarmellek@gmail.com
+36-70/569-4112
Egyebek

A túrák napján a Hévízhez igen közel fekvő Sármelléken van a bázisunk egy otthonos vendégházban. Ha te is szeretnél egy vagy két éjszakát itt tölteni, akkor keresd bátran Bíró Zsolti kiváló házigazdánkat

A szállás költsége létszámtól és a szoba típusától függően 5700-7500 Ft/fő/éj között van.

 

 

A túrához szokásos téli öltözetet javaslunk. Az evezés melegen tart, számítsatok rá, hogy a kabát hidegben is le fog kerülni rólatok. Hóesésben jól jöhet, ha a nadrágod is vízálló. Hozzatok magatokkal váltóruhát amit a kocsiban lehet hagyni, illetve a gyerekekét be lehet tenni a kenuba. 

Ha igazán alapos vagy, kattints ide és olvasd el, hogy milyen öltözéket javaslunk.

 

A túrát délután 3 körül fejezzük be, tehát szükségetek lesz a napközbeni étkezéshez némi elemózsiára. (pl. szendvics, keksz, tea, víz, csoki)

 

Sajnos a Tófürdő 17.30-kor zár, ha több időt szeretnétek ott tölteni, akkor még egy napot rá kell szánnotok. A vagányak természetesen a patakban is fürödhetnek.

Kényelmesebb lesz az evezés, ha hoztok magatokkal egy-egy ülőpárnát vagy kis darab polifómot a kenuba a feneketek alá.

Árak
Részvételi díj 11900 Ft/fő
Törzsutas díj 10900 Ft/fő
14 éves kor betöltéséig 8400 Ft/fő
5 éves kor betöltéséig 0 Ft/fő
Kép
Plusz költség: a Balaton-felvidéki Nemzeti Parknak fizetendő 1000 Ft/fő.
Költségek
Részvételi díj tartalmazza
Gyönyörű, új vagy újszerű állapotú kenuk, lapátok, mentőmellények, túravezetés, szóval maga a vízitúra.

+ Frissen őrölt kávé korlátlan mennyiségben.

+ Az első vízitúrád után minden programunkon törzsvendég kedvezményre vagy jogosult.

+ Ismeretlen, vadregényes helyekre viszünk el Titeket, ahonnan különleges élményekkel gazdagodva térhettek haza.

+ Megtanítunk titeket, felnőtteket és a gyerekeket is arra, hogy hogyan közlekedjetek biztonságban és félelem nélkül a vizeken. Ez a tudás már egész életetekben a tiétek marad és bízunk benne, hogy sok-sok örömet szerez nektek a jövőben.

+ Vigyázunk rátok a vízen, délután és este pedig rendelkezésre állunk, ha bármilyen kérdésetek vagy gondotok van.


Részvételi díj nem tartalmazza

A szállás és az étkezések költségei, Nemzeti Park engedély ára. (1000 Ft/fő)

Fizetési tájékoztató

Tájékoztatlak, hogy a jelentkezést akkor tekintjük véglegesnek, ha a foglaló összege átutalásra került. Azoknak a gyerekeknek, akik még nem töltötték be az 5 évet a részvétel ingyenes, csak a Nemzeti Park belépő árát kell fizetniük. A foglaló befizetése banki átutalással történik az alábbi számlaszámra.
Ha céges számláról szeretnél utalni, kérlek előtte vedd fel velünk a kapcsolatot!

A részvételi díj fennmaradó része 5000 Ft/fő, (ez már tartalmazza az 1000 Ft/fő Nemzeti Park engedély árát) 5 éven aluli gyerekeknek csak az 1000 Ft Nemzeti Park belépő, a túra helyszínén fizetendő készpénzben.

Befizetéseket az alábbi számlaszámra várjuk OTP Bank
11773449-60671404
Fodor István
Szép kártya
Szép kártya

A SZÉP kártyás fizetésre vonatkozó részleteket megtalálod weboldalunkon az Információk menüpont alatt a Részvételi díj befizetése bekezdésben.