Egynapos családi túra a Hévíz-patakon
Túra hossza: Egynapos túra
Nehézségi szint: Könnyű vízitúra kezdőknek is
Maximális létszám: 40 fő
Kép

Az óvó néni csillogó szemmel fog rád nézni hétfőn, ha mész a gyerekért. - Azta, ő lenne a magyar Bear Grylls? Zolika lerajzolta, hogy hétvégén vízitúrázni volt a család. Télen! Valóban kemények vagyunk, de azért a Hévíz-patak túra nem egy óriási kihívás:) A gőzölgő patakon tündérrózsák közt evezni nagy élmény.

 

A túra kb. három órás, és bővelkedik kalandokban. Alacsony hidak alatt bujkálunk, vízi alagútban evezünk, bedőlt fákon és vízinövény kupacokon küzdjük át magunkat és a hajónkat. Tesszük mindezt a téli mínuszokban, egy meleg vizű, egy méter mély, lassú sodrású patak tetején. A túra végén pedig jöhet a finom forró tea és forralt bor.

 

Kezdőknek, kis-, és nagygyerekes családoknak is bátran ajánljuk.

Garancia

Valamennyi túránkra elégedettségi garanciát vállalunk. Ha a túra közben vagy végén úgy érzed, hogy nem azt a szolgáltatást kaptad amit ígértünk, kérlek jelezd nekünk bátran! Mi nem kérünk indoklást, megköszönjük a bizalmadat és visszatérítjük a teljes részvételi díjat.

Jelentkezz most!
Napi menetrend
Kép

Délelőtt 10:00 és 10:15 óra között gyülekezünk Hévízen, a Tófürdővel szemben lévő parkolóban, a patak bal partján. A parkolót balról megkerülve, 200 métert sétálva juthattok el a túra indulási helyére, ahol egy finom kávéval várunk titeket.

Indulás előtt az autókat előre visszük a végállomásra.

 

A kezdőknek rövid oktatást tartunk, majd kezdődhet az evezés. A Hévízi-tóból kifolyó patak hőmérséklete 22-25 fok, a legnagyobb hidegben sem fagy be. Tündérrózsák, vízililiomok között evezünk, zsilipek és hidak alatt bujkálunk út közben.

 

Hozzatok magatokkal harapnivalót, útközben rövid ebédszünetet tartunk. A túra távja 10 km, kb. 3 óra alatt teljesítjük.

Evezés után jöhet a jól megérdemelt tea és/vagy forralt bor.

 

A túra végállomásának koordinátái: 46°42'21.3"N 17°14'15.1"E

Jelentkezz most!
A programok változtatásának jogát fenntartjuk!
Találkozási pont

8380 Hévíz-tó Parkoló Ady Endre utca 1.

Egyebek

A túrához szokásos téli öltözetet javaslunk. Az evezés melegen tart, számítsatok rá, hogy a kabát hidegben is le fog kerülni rólatok. Hóesésben jól jöhet, ha a nadrágod is vízálló, a gyerekeknek biztonság kedvéért érdemes váltóruhát hozni. A túrát délután 3 körül fejezzük be. Sajnos a Tófürdő 17.30-kor zár, ha több időt szeretnétek ott tölteni, akkor még egy napot rá kell szánnotok. A vagányak természetesen a patakban is fürödhetnek.

Kényelmesebb lesz az evezés, ha hoztok magatokkal egy-egy ülőpárnát vagy kis darab polifómot a kenuba a feneketek alá.

Jelentkezz most!
Árak
Kép
Részvételi díj 10900 Ft/fő
Törzsutas díj 9900 Ft/fő
14 éves kor betöltéséig 7700 Ft/fő
5 éves kor betöltéséig 1000 Ft/fő
A részvételi díj tartalmazza a Balaton-felvidéki Nemzeti Parknak fizetendő 1000 Ft/fő költséget is.
Jelentkezz most!
Költségek
Részvételi díj tartalmazza Kenuk, lapátok, mentőmellények bérleti díja, oktatás, túravezetés, Nemzeti Park engedély ára (1000 Ft/fő) a sofőrök visszaszállítása a túra indulási helyéhez.
Részvételi díj nem tartalmazza A szállás és az étkezések költségei.
Fizetési tájékoztató

Tájékoztatlak, hogy a jelentkezést akkor tekintjük véglegesnek, ha a foglaló összege átutalásra került. Azoknak a gyerekeknek, akik még nem töltötték be az 5 évet a részvétel ingyenes, csak a Nemzeti Park belépő árát kell fizetniük. A foglaló befizetése banki átutalással történik az alábbi számlaszámra.
Céges számláról sajnos nem tudunk átutalást fogadni, illetve számlát kiállítani.

A részvételi díj fennmaradó része (5000 Ft/fő, 5 éven aluli gyerekeknek 0 Ft) a túra helyszínén fizetendő készpénzben.

Befizetéseket az alábbi számlaszámra várjuk OTP Bank
11773449-60671404
Fodor István
Szép kártya
Szép kártya

A SZÉP kártyás fizetésre vonatkozó részleteket megtalálod weboldalunkon az Információk menüpont alatt a Részvételi díj befizetése bekezdésben.

Jelentkezz most!