Családi vízitúra a Bodrogon extrákkal
Túra hossza: 5 napos túra
Nehézségi szint: Könnyű vízitúra kezdőknek is
Maximális létszám: 100 fő
Kép

A Bodrog barátságos, lassú sodrású folyó, kezdőknek, gyerekeknek is ajánljuk. A túra során igyekszünk megmutatni nektek a Bodrogzug és a Tokaj-Hegyalja történelmi borvidék egyedi szépségét.

 

Az országnak ebben a csendes zugában minden van, ami szem-szájnak ingere. A látnivalók listája nem merül ki a híres pincékkel. A régióban található az ország leghosszabb nyári bobpályája, és a legmagasabb mászófala. A közelmúltban készült el az „átcsúszó”, a több, mint egy kilométer hosszú drótkötélpálya, amelyen 150 méterrel a föld felett száguldhatunk.

 

Sétálhatunk a Sárospataki várban, lábat lógatunk a Megyeri-tengerszem 70 méter magas sziklafaláról, a Bodrog szlovák oldalán megkóstoljuk a népszerű "vágott" csapolt sört, megnézzük a közelmúltban felújított Rákóczi-kastélyt és ...nem bánom, bort is fogunk inni :) Mind a négy éjszakát egy barátságos kempingben töltjük. A táborhelyen vendégszobák, teljesen felszerelt konyha, strandröpipálya, pingpongasztal várnak ránk.

Garancia

Valamennyi túránkra elégedettségi garanciát vállalunk. Ha a túra közben vagy végén úgy érzed, hogy nem azt a szolgáltatást kaptad amit ígértünk, kérlek jelezd nekünk bátran! Mi nem kérünk indoklást, megköszönjük a bizalmadat és visszatérítjük a teljes részvételi díjat.

Jelentkezz most!
Napi menetrend
Kép

1. nap

Délután gyülekező Felsőbereckiben a Bodrog Kempingben. (Töltésalja u. 2.) A tábornyitás este 8 órakor lesz, de a kempingbe a nap folyamán bármikor be lehet költözni.

 

2. nap

A hajók kiosztása, az evezés és a kormányzás gyakorlása után, felfelé indulunk a folyón. Pánikra semmi ok, a sodrás alig érezhető. A szlovák határon átkelve, néhány kilométer után megérkezünk Borsi faluba, ahol a Rákóczi-várkastélyt látogathatjuk meg. A kulturális programot a kocsmában folytatjuk. Megkóstoljuk a magyar kocsmáros által csapolt szlovák, vágott sört. (Egy korsóba csapolják a barna és a világos sört, amelyek nem keverednek össze.)

 

3. nap

Kenuzás a Bodrogon Sárospatakra. (11 km) A 2-3 órás vízitúra után felfrissítjük magunkat a folyóban vagy a büfében, majd átsétálunk a Sárospataki várba. 

 

4. nap

Autókkal utazunk a Megyer-hegyi tengerszemhez. Itt még egy félórás hegymászás vár ránk, de garantáltan megéri a fáradtságot. A tengerszem a közelmúltban elnyerte az ország legszebb természeti csodájának járó címet. A tó vize 6,5 méter mély, a körülötte tornyosuló sziklafalak 70 méter magasak.

A túra után lehetőség van tokaji borokat kóstolni és vásárolni. Ha még maradt erőnk, meglátogathatjuk a közelben fekvő Zemplén Kalandparkot. Autókkal utazunk Sátoraljaújhelyre, a hegycsúcson lévő kilátóba libegővel jutunk fel. Mindenki bátorsága és vérmérséklete szerint választhat a különböző nehézségű kötélpályák, mászófalak közül, vagy egyszerűen csak gyönyörködhet a panorámában.

Erre a napra nem terveztünk kenuzást, de ha fanatikus vagy, akkor még belefér egy rövid evezés Felsőberecki környékén.

 

5. nap

Evezés a Bodrogon Sárazsadányba (10 km), majd hazautazás.

Jelentkezz most!
A programok változtatásának jogát fenntartjuk!
Találkozási pont

3985 Felsőberecki, Töltésalja utca 2.

Szálláslehetőség
Bodrog Turistaház és Kemping
3985 Felsőberecki, Töltésalja u. 2.
bodrog.turistahaz@gmail.com
+36 (30) 501 2238
Egyebek

A Szlovákiába történő átevezéshez nem szükséges útlevél.

Jelentkezz most!
Árak
Kép
Részvételi díj 30900 Ft/fő
Törzsutas díj 27200 Ft/fő
14 éves kor betöltéséig 21600 Ft/fő
5 éves kor betöltéséig 0 Ft/fő
Jelentkezz most!
Költségek
Részvételi díj tartalmazza Kenuk, lapátok, mentőmellények bérleti díja, oktatás, túravezetés.
Részvételi díj nem tartalmazza A szállás és az étkezések költségei.
Szállásdíj

Sátrazás kempingben, saját sátorban 3000Ft/fő/éjszaka. Mind a négy éjszakát Felsőbereckiben töltjük. A táborban vendégházak, szobák is vannak, 4000 Ft/fő/nap áron. Ha szeretnétek igénybe venni, a kemping tulajdonosánál lehet foglalni.

Étkezés

Esténként a túrázók közösen bográcsos vacsorát főznek, a többi étkezés önellátó. Az étkezésekhez hozz magaddal evőeszközöket és tányért! Ha egyszer használatos tányért vásárolsz, a papírból gyártottat javasoljuk, hogy ne termeljük zsákszámra a nem lebomló műanyag hulladékot! A felsőberecki kempingben jól felszerelt konyha van, tányérok, evőeszközök, hűtők, mikrosütő, gáztűzhely is rendelkezésre állnak.

A vacsora alapanyagköltsége: 1400 Ft/fő/nap
Fizetési tájékoztató

Tájékoztatlak, hogy a jelentkezést akkor tekintjük véglegesnek, ha a foglaló összege átutalásra került. Azoknak a gyerekeknek, akik még nem töltötték be az 5 évet a részvétel ingyenes. A foglaló befizetése banki átutalással történik az alábbi számlaszámra.
Céges számláról sajnos nem tudunk átutalást fogadni, illetve számlát kiállítani.

A részvételi díj fennmaradó része a túra helyszínén fizetendő készpénzben.

Befizetéseket az alábbi számlaszámra várjuk OTP Bank
11773449-60671404
Fodor István
Szép kártya
Szép kártya

A SZÉP kártyás fizetésre vonatkozó részleteket megtalálod weboldalunkon az Információk menüpont alatt a Részvételi díj befizetése bekezdésben.

Jelentkezz most!