Családi vízi-, és jógatábor az Öreg-Túron és a Tiszán
Túra hossza: 5 napos túra
Nehézségi szint: Könnyű vízitúra kezdőknek is
Maximális létszám: 100 fő
Kép

A lurkóknak csodás élmény a vízitúra. Főleg, ha van gyerektársaság! Sok kisgyerekes család tart velünk minden nyáron, ezzel a túrával Nekik szeretnénk kedveskedni. Házigazdáinknak köszönhetően, a 3-12 év közötti ifjoncokat minden nap evezés után remek programok várják. Lesz fafaragás, foci, röplabdázás és még egy rakás jó dolog! Talán még a szülőknek is jut egy kis szabadidő :)

 

A vadregényes Öreg-Túr, a fürdőhelyekben gazdag Tisza és a remek szatmárcsekei tábor együtt olyan verhetetlen élményeket nyújt, amiért érdemes elutazni az ország keleti csücskébe. A túrát bátran ajánljuk kezdőknek is! Mind a négy éjszakát egy csodás kempingben töltjük. A táborhelyen vendégszobák, igényes vizesblokkok, teljesen felszerelt konyhák, strandröpi-, és focipálya, pingpongasztal, csocsó, gumiasztal, homokozó és hinta várnak ránk. Furcsán hangzik egy családi túrán, de itt még a csapolt sör is ingyen van. Komolyan.

 

A fárasztó evezés után egy kellemes jógázással mozgathatjuk meg elgyötört vállainkat. A program természetesen nem kötelező, és teljesen ingyenes.

 

A Túr lassú folyású, az erdő fölé hajló fái között romantikusan kanyargó folyócska. A túrán bejárt része teljesen szabályozatlan, szeszélyesen kanyarog a szatmár - beregi erdőkben. A folyó 5-10 méter széles, 60-150 cm mély, a víz átlagos sebessége 1 km/óra. A kicsiny folyó különleges élményeket nyújt: evezünk sűrű nádasban, tündérrózsa mezőn, összekapaszkodó szitakötő párok tömegében, és sokszor bedőlt fákon kell keresztül emelni hajónkat. Aszályos nyarakon olyan tiszta a víz, hogy a kenuban ülve, a folyó fenekén lévő vízinövényekben, és a fogócskázó halakban gyönyörködhetünk.

 

Utunk során lehetőség van a környék nevezetességeit is meglátogatni. Két napot a Tiszán is evezünk. Ez lesz a gyerekek kedvence a jobbnál jobb fürdőhelyek miatt. Még egy igazi vízesés alatt is fogunk zuhanyozni!

 

Kiknek ajánljuk?

Magyarországon egyedüliként a kis-, és nagygyerekes családok, kezdő kenusok túraszervezője vagyunk. Ez a programunk is gyerekbarát, 3 éves kortól vállalható.

Túravezetőink több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek az aktív családi programok lebonyolításában, és valamennyien gyakorló apukák is :)

 

Biztonságos?

Teljes biztonság a családoknak! Megfelelő méretű mentőmellényekkel látjuk el a legkisebb sporttársakat is és a túravezetők is mindig kéznél vannak. 

 

Fogod bírni?

Ha egész nap az irodában ülsz, akkor fárasztó lesz. De ha bármilyen aktív fizikai tevékenységet szoktál végezni (gyaloglás, futás, bringázás, torna, jóga, fizikai munka), akkor kellemesen fogsz elfáradni, boldog mosollyal az arcodon búcsúzol el tőlünk a túra végén és ruganyos léptekkel sétálsz a parkolóban lévő autódhoz :)

 

Jó, de mi lesz, ha mégsem jön be neked ez a túrázás dolog?

A szolgáltatás mellé elégedettségi/pénzvisszafizetési garanciát is adunk, erről lejjebb olvashatsz.

Időpontok

Teltház
Utolsó szabad helyek!
Garancia

Valamennyi túránkra elégedettségi garanciát vállalunk. Ha a túra közben vagy végén úgy érzed, hogy nem azt a szolgáltatást kaptad amit ígértünk, kérlek jelezd nekünk bátran! Mi nem kérünk indoklást, megköszönjük a bizalmadat és visszatérítjük a teljes részvételi díjat.

Napi menetrend
Kép

1. nap

Gyülekező Szatmárcsekén az Ifjúsági Szálló kempingjében. A tábornyitás este 8 órakor lesz, de a kempingbe a nap folyamán bármikor be lehet költözni.

 

2. nap

Vízitúra a Tiszán Tiszabecstől Szatmárcsekéig (24 km). Útközben többször kikötünk a kavicsos, homokos partokon strandolni, majd beiktatunk egy hosszabb pihenőt a "Nagybukónál", ahol büfézni is lehet.

 

3. nap

Túra a Tiszán Szatmárcsekétől Tivadarig. (15 km) A végállomáson remek strand vár minket, büfézünk, lángosozunk, majd visszautazunk Szatmárcsekére.

 

4. nap

Jöhet a tömény vadregény! :) Az Öreg-Túron kenuzunk Sonkádról Kölcsébe. (7 km) A fölé hajló fák közt kanyargó, derékig érő folyócska a maga nemében teljesen egyedi. Bedőlt fákat kerülgetünk, nádasban bujkálunk és gyönyörködünk az ezernyi szitakötőben.

 

5. nap

Evezés a Túr folyón Kölcsétől Túristvándiba. (10 km). A vízitúra után lehetőség van meglátogatni a Túristvándi Vízimalmot, Szatmárcsekén a csónakos-fejfás temetőt, sőt még azt is megnézhetjük, hogyan készülnek a fejfák. Hazautazás délután vagy másnap reggel.

A programok változtatásának jogát fenntartjuk!
Találkozási pont

Szatmárcseke Széchenyi u. 116.

Szálláslehetőség
Szatmárcsekei Turisztikai Központ
4945 Szatmárcseke, Széchenyi utca 116.
ifjusagiszallo@gmail.hu
+36 (70) 3872589
Egyebek

Az M3-as autópályán Vásárosnaményig lehet autózni, onnan Szatmárcsekéig kb. 35 km az út. Ha szeretnél részt venni a jógás foglalkozásokon, hozz magaddal egy jógaszőnyeget vagy polifoamot!

Árak
Részvételi díj 33900 Ft/fő
Törzsutas díj 30500 Ft/fő
14 éves kor betöltéséig 23700 Ft/fő
5 éves kor betöltéséig 0 Ft/fő
Kép
Költségek
Részvételi díj tartalmazza Gyönyörű, új vagy újszerű állapotú kenuk, lapátok, mentőmellények, túravezetés, szóval maga a vízitúra.

+ Ingyenes jógafoglalkozások minden nap. Ne ijedj meg, nem kötelező :)

+ Frissen őrölt kávé korlátlan mennyiségben.

+ Evezés után egy korsó csapolt sör.

+ Csocsó, pingpong, homokozó, foci-, és röpi pálya, minden ingyenes.

+ A tábor időtartama alatt a kemping csak a miénk, a kisebb gyerekeket is bátran el lehet engedni csatangolni, játszani.

+ Az első vízitúrád után minden programunkon törzsvendég kedvezményre vagy jogosult.

+ Ismeretlen, vadregényes helyekre viszünk el Titeket, ahonnan különleges élményekkel gazdagodva térhettek haza.

+ Megtanítunk titeket, felnőtteket és a gyerekeket is arra, hogy hogyan közlekedjetek biztonságban és félelem nélkül a vizeken. Ez a tudás már egész életetekben a tiétek marad és bízunk benne, hogy sok-sok örömet szerez nektek a jövőben.

+ Vigyázunk rátok a vízen, délután és este pedig rendelkezésre állunk, ha bármilyen kérdésetek vagy gondotok van.


Részvételi díj nem tartalmazza A szállás és az étkezések költségei.

Szállásdíj

Sátrazás kempingben, ára 3000 Ft/fő/éjszaka. A táborban vendégházak, szobák is vannak, 5000 Ft/fő/éj áron, korlátozott számban. Ha szeretnétek igénybe venni, a kemping tulajdonosánál lehet foglalni. A szobák mindig elfogynak, ha nem akarsz lemaradni, foglald le gyorsan!

Figyelem, csendes kemping! Este 11 után már nincs lehetőség zenehallgatásra vagy hangoskodásra.

 

 

Étkezés

Esténként közösen bográcsos vacsorát főzünk.

Az étkezésekhez hozz magaddal evőeszközöket és tányért! Ha egyszer használatos tányért vásárolsz, a papírból gyártottat javasoljuk, hogy ne termeljük zsákszámra a nem lebomló műanyag hulladékot!

A kempingben jól felszerelt konyha van, tányérok, evőeszközök, hűtők, mikrosütő, gáztűzhely is rendelkezésre állnak. A tábor mellett egy egészen jó pizzéria is van, a közelben pedig több kisebb élelmiszerboltban is tudtok vásárolni.

A vacsora alapanyagköltsége: 1600 Ft/fő/nap
Fizetési tájékoztató

A jelentkezést akkor tekintjük véglegesnek, ha a foglaló összege átutalásra került. Jelentkezés után egy napon belül felvesszük veled a kapcsolatot a foglaló átutalásának módjáról.

Azoknak a gyerekeknek, akik még nem töltötték be az 5 évet a részvétel ingyenes.
Ha céges számláról szeretnél utalni, kérlek jelezd nekünk ezt előre!

A részvételi díj fennmaradó része a túra helyszínén fizetendő készpénzben.

Szép kártya
Szép kártya

A SZÉP kártyás fizetésre vonatkozó részleteket megtalálod weboldalunkon az Információk menüpont alatt a Részvételi díj befizetése bekezdésben.