Bodrog-ártér, egynapos családi kaland Tokajban
Túra hossza: Egynapos túra
Nehézségi szint: Könnyű vízitúra kezdőknek is
Maximális létszám: 80 fő
Kép

Minden tavasszal bevetjük magunkat Tokajban a Tisza és a Bodrog árterébe. Egy elképesztően sáros, vadregényes és Magyarországon egyedi egynapos túrán vehetsz részt velünk.

Vízzel borított erdőkön, mezőkön át evezünk, úticélunk egy hatalmas, fából épített madárfigyelő torony az ártér közepén. Ha szerencsénk lesz és elkapjuk a magas vízállást, rögtön a torony első emeletén szállhatunk ki a kenuból.

 

A Kárpátokban olvadó hó minden tavasszal felduzzasztja a folyókat, patakokat. A Tisza és a Bodrog is kilép ilyenkor medréből. A Tokaj közelében fekvő Bodrogzug Tájvédelmi Körzetben több száz hektáros terület kerül víz alá, egyedülálló túraútvonalat biztosítva, az engedéllyel rendelkező vízitúra csoportok részére.

 

Az áradásra ugyan áprilisban van a legnagyobb esély, de májusban várhatóan kellemesebb az időjárás és ha addigra leszalad a víz az ártérről, a zegzugos csatornákon akkor is fantasztikus kalandokban lesz részünk.

 

Ha egy éjszakát is Tokajban töltünk, akkor este egy borkóstolón is részt vehetünk kedvenc tokaji pincénkben. Érdemes a Kopasz-hegyre is felkapaszkodni vagy felkocsizni, ahonnan madártávlatból nézhetjük meg a vízzel borított árteret.

 

Nem sokan tudják, de a Bodrog-ártér egy valódi sasrezervátum. A 70-es években még kihalás szélén álló fehérfarkú rétisasból már öt pár is fészkel itt. A hatalmas, 240 cm szárnyfesztávolságú csúcsragadozók költési időszakban különösen érzékenyek az emberi jelenlétre. Vigyázzunk rájuk!

A sasokról részletesebben itt olvashatsz.

 

Ha egy vagány áprilisi túrára vágysz, itt találod a részleteket.

Időpontok
Teltház
Teltház
Jelentkezz most!
Garancia

Valamennyi túránkra elégedettségi garanciát vállalunk. Ha a túra közben vagy végén úgy érzed, hogy nem azt a szolgáltatást kaptad amit ígértünk, kérlek jelezd nekünk bátran! Mi nem kérünk indoklást, megköszönjük a bizalmadat és visszatérítjük a teljes részvételi díjat.

Jelentkezz most!
Napi menetrend
Kép

Délelőtt 10 és 10.30 között találkozunk Tokajban, az Unió Alapítvány kempingben. (Bodrogkeresztúri u. 5.)

Rövid oktatás, gyakorlás után szállunk vízre. A Bodrogon felfelé haladva hamarosan megérkezünk a Zsaró-érhez, ami a Nemzeti Park kapuja is. Itt a parkőröknek bemutatjuk az engedélyünket, aztán kezdődhet az igazi kaland!

A zegzugos ártéri csatornákon haladva az embernek olyan érzése támad, mintha 1000 mérföldre került volna a civilizációtól. Délután 4 körül fáradtan, koszosan, de élményekben gazdagodva érkezünk vissza Tokajba.

Jelentkezz most!
A programok változtatásának jogát fenntartjuk!
Találkozási pont

3910 Tokaj, Bodrogkeresztúri út 5.

Szálláslehetőség
Unió Vízitelep
3910 Tokaj, Bodrogkeresztúri út 5.
uniocamping@gmail.com
+36 (20) 957 6569
Egyebek

A Tokaj- Bodrogzug Természetvédelmi Terület az Aggteleki Nemzeti Park felügyelete alá tartozik. A belépődíj 1270 Ft/fő/nap, 14 éven aluliaknak ingyenes.

Jelentkezz most!
Árak
Kép
Részvételi díj 9900 Ft/fő
Törzsutas díj 8900 Ft/fő
14 éves kor betöltéséig 6900 Ft/fő
5 éves kor betöltéséig 0 Ft/fő
Jelentkezz most!
Költségek
Részvételi díj tartalmazza Kenuk, lapátok, mentőmellények bérleti díja, oktatás, túravezetés, "piknik" díj az indulás/érkezés helyén a kempingben. (wc, zuhanyzó, parkoló)
Részvételi díj nem tartalmazza A szállás és az étkezések költségei, nemzeti park belépő. (A nemzeti park engedély ára 1270 Ft/fő, 14 éven aluliaknak ingyenes)
Szállásdíj

Ha szívesen eltöltenél egy éjszakát Tokajban, több panzióból és vendégházból választhatsz. A túrák indulási helyén lévő kempingben bungalók és apartmanok is vannak, 2500-3500 Ft/fő/éj áron. Sátrazni is lehet, 1600 Ft/fő/éjszaka áron.

Fizetési tájékoztató

Tájékoztatlak, hogy a jelentkezést akkor tekintjük véglegesnek, ha a foglaló összege átutalásra került. Azoknak a gyerekeknek, akik még nem töltötték be az 5 évet a részvétel ingyenes. A foglaló befizetése banki átutalással történik az alábbi számlaszámra.
Céges számláról sajnos nem tudunk átutalást fogadni, illetve számlát kiállítani.

A részvételi díj fennmaradó része a túra helyszínén fizetendő készpénzben.

Befizetéseket az alábbi számlaszámra várjuk OTP Bank
11773449-60671404
Fodor István
Szép kártya
Szép kártya

A SZÉP kártyás fizetésre vonatkozó részleteket megtalálod weboldalunkon az Információk menüpont alatt a Részvételi díj befizetése bekezdésben.

Jelentkezz most!