Áprilisi árvízvadászat Tokajban
Túra hossza: Egynapos túra
Nehézségi szint: Könnyű vízitúra kezdőknek is
Maximális létszám: 80 fő
Kép

Evezz velünk vízzel elöntött erdőkön, mezőkön Tokaj közelében!

 

A Kárpátokban olvadó hó minden tavasszal felduzzasztja a folyókat, patakokat. A Tisza és a Bodrog is kilép ilyenkor medréből. A Tokaj mellett fekvő Bodrogzug Tájvédelmi Körzetben több száz hektáros terület kerül víz alá, egyedülálló túraútvonalat biztosítva, az engedéllyel rendelkező vízitúra csoportok részére.

A magas vízállásra áprilisban van a legnagyobb esély, ezért vállalunk be egy izgalmas, tavaszi túrát.

 

Ha egy éjszakát is Tokajban töltünk, akkor este egy borkóstolón is részt vehetünk kedvenc tokaji pincénkben. Érdemes a Kopasz-hegyre is felkapaszkodni vagy felkocsizni, ahonnan madártávlatból nézhetjük meg a vízzel borított árteret.

 

Nem sokan tudják, de a Bodrog-ártér egy valódi sasrezervátum. A 70-es években még kihalás szélén álló fehérfarkú rétisasból már öt pár is fészkel itt. A hatalmas, 240 cm szárnyfesztávolságú csúcsragadozók költési időszakban különösen érzékenyek az emberi jelenlétre. Vigyázzunk rájuk!

A sasokról részletesebben itt olvashatsz.

 

Ha szívesebben eveznél ugyanitt májusban, akkor kattints ide!

Időpontok
Teltház
Jelentkezz most!
Garancia

Valamennyi túránkra elégedettségi garanciát vállalunk. Ha a túra közben vagy végén úgy érzed, hogy nem azt a szolgáltatást kaptad amit ígértünk, kérlek jelezd nekünk bátran! Mi nem kérünk indoklást, megköszönjük a bizalmadat és visszatérítjük a teljes részvételi díjat.

Jelentkezz most!
Napi menetrend
Kép

Délelőtt 10 és 10.30 között találkozunk Tokajban, az Unió Alapítvány kempingben. (Bodrogkeresztúri u. 5.)

Rövid oktatás, gyakorlás után dél körül szállunk vízre. A Bodrogon felfelé haladva hamarosan megérkezünk a Zsaró-érhez, ami a Nemzeti Park kapuja is. Itt a parkőröknek bemutatjuk az engedélyünket, aztán kezdődhet az igazi kaland!

A zegzugos ártéri csatornákon haladva az embernek olyan érzése támad, mintha 1000 mérföldre került volna a civilizációtól. Délután 4 körül fáradtan, koszosan, de élményekben gazdagodva érkezünk vissza Tokajba.

Jelentkezz most!
A programok változtatásának jogát fenntartjuk!
Találkozási pont

3910 Tokaj, Bodrogkeresztúri út 5.

Szálláslehetőség
Unió Vízitelep
3910 Tokaj, Bodrogkeresztúri út 5.
uniocamping@gmail.com
+36 (20) 957 6569
Egyebek

A Tokaj- Bodrogzug Természetvédelmi Terület az Aggteleki Nemzeti Park felügyelete alá tartozik. A belépődíj 1270 Ft/fő/nap, 14 éven aluliaknak ingyenes.

Jelentkezz most!
Árak
Kép
Részvételi díj 9900 Ft/fő
Törzsutas díj 8900 Ft/fő
14 éves kor betöltéséig 6900 Ft/fő
5 éves kor betöltéséig 0 Ft/fő
Jelentkezz most!
Költségek
Részvételi díj tartalmazza Kenuk, lapátok, mentőmellények bérleti díja, oktatás, túravezetés, "piknik" díj az indulás/érkezés helyén a kempingben. (wc, zuhanyzó, parkoló)
Részvételi díj nem tartalmazza A szállás és az étkezések költségei, nemzeti park belépő. (A nemzeti park engedély ára 1270 Ft/fő, 14 éven aluliaknak ingyenes)
Szállásdíj

Ha szívesen eltöltenél egy éjszakát Tokajban, több panzióból és vendégházból választhatsz. A túrák indulási helyén lévő kempingben bungalók és apartmanok is vannak, 2500-3500 Ft/fő/éj áron. Sátrazni is lehet, 1600 Ft/fő/éjszaka áron.

Fizetési tájékoztató

Tájékoztatlak, hogy a jelentkezést akkor tekintjük véglegesnek, ha a foglaló összege átutalásra került. Azoknak a gyerekeknek, akik még nem töltötték be az 5 évet a részvétel ingyenes. A foglaló befizetése banki átutalással történik az alábbi számlaszámra.
Céges számláról sajnos nem tudunk átutalást fogadni, illetve számlát kiállítani.

A részvételi díj fennmaradó része a túra helyszínén fizetendő készpénzben.

Befizetéseket az alábbi számlaszámra várjuk OTP Bank
11773449-60671404
Fodor István
Szép kártya
Szép kártya

A SZÉP kártyás fizetésre vonatkozó részleteket megtalálod weboldalunkon az Információk menüpont alatt a Részvételi díj befizetése bekezdésben.

Jelentkezz most!