fbpx Egynapos családi túra Tokajban, a Bodrog-ártérben | Fodor Vízitúrák

Egynapos családi túra Tokajban, a Bodrog-ártérben

Egynapos családi túra Tokajban, a Bodrog-ártérben - Fodorsport

Íme egy újabb, egyáltalán nem hétköznapi élmény, amivel nem minden szülő ajándékozza meg a gyermekét, és persze saját magát: víz alatt lévő erdőkben, mezőkön evezhetünk!

A Kárpátokban olvadó hó minden tavasszal felduzzasztja a folyókat, patakokat. A Tisza és a Bodrog is kilép ilyenkor medréből. A Tokaj közelében fekvő Bodrogzug Tájvédelmi Körzetben több száz hektáros terület kerül víz alá, egyedülálló túraútvonalat biztosítva, az engedéllyel rendelkező vízitúra-csoportok részére. Kezdő túrázóknak is ajánljuk.

Ezt a túrát azoknak hoztuk létre, akik szívesen eveznének ezen a hétvégén, de az éjszakát nem sátorban, hanem komfortosabb körülmények között töltenék. Egy nagy kört írunk le az ártérben, Tokajból indulunk és oda is érkezünk vissza. Praktikus, mert ha egy éjszakát is Tokajban töltünk, akkor este egy borkóstolón is részt vehetünk kedvenc tokaji pincénkben.

Ha már Tokajban járunk, érdemes a Kopasz-hegyre is felkapaszkodni, vagy felkocsizni, ahonnan madártávlatból nézhetjük meg a vízzel borított árteret.

Nem sokan tudják, de a Bodrog-ártér egy valódi sasrezervátum. A 70-es években még kihalás szélén álló fehérfarkú rétisasból már öt pár is fészkel itt. A hatalmas, 240 cm szárnyfesztávolságú csúcsragadozók költési időszakban különösen érzékenyek az emberi jelenlétre. Vigyázzunk rájuk! A rétisasokról részletesen itt olvashatsz.

Warning! Sajnos a Fodorsport pillanatnyilag kevés befolyással bír a Kárpátokban lehulló csapadék mennyiségére. (dolgozunk az ügyön) Ez azt jelenti, hogy néha leszalad a víz az ártérről, mielőtt odaérünk. A túra ebben az esetben is élvezetes, holtágakon, szépséges csatornákon evezünk.

 

Ha plusz egy napot rászánsz, akkor ellátogathatsz kedvenc tokaji pincénkbe. Másnap felkapaszkodhatunk vagy felkocsizhatunk a Kopasz-hegy tetejére, hogy madártávlatból csodáljuk meg a vízzel borított árteret.

Ne felejtd el, nem kockáztatsz semmit! Minden túránkra elégedettségi garanciát adunk, ha nem tetszik, visszafizetjük az árát :)