Családi hétvégi vízitúra a Dunakanyarban - 2018 június 22.

Túra időpontja: 
2018. június. 22. péntek - 2018. június. 24. vasárnap
Túraleírás
Fodor vízitúrák

Káprázatos panoráma, úszómedencés kempingek, rövid evezős szakaszok, mindez Budapesttől 40 percre. Mi kell még egy könnyű, hétvégi vízitúrához? Kezdőknek, kisgyerekes családoknak is ajánljuk. 

Napi menetrend
Fodor vízitúrák

Péntek

Délután vagy este gyülekező az esztergomi Gran Campingben (Esztergom, Nagy-Duna sétány 3.) A tábornyitás este 8-kor lesz, de a nap folyamán bármikor be lehet költözni. A kempingben ingyenesen használható az úszómedence, a focipálya és a wifi. A tábor területén étterem és teniszpálya is van.

Szombat

Néhány perccel a vízre szállás után áthaladunk a Mária Valéria-híd alatt, majd lassan elénk úszik a 100 méter magas Bazilika súlyos épülete.  Pár kilométer után a Garam folyó torkolatát és a Helemba-szigetet láthatjuk. Itt található a Dunakanyar egyetlen gémtelepe. Átlagos vízállásnál, a folyó közepén, egy csodás zátonyon ebédelhetünk. Balról az Ipoly folyó szalad a Dunába, Szob és Zebegény mellett elhaladva pedig a Börzsöny és a Visegrádi hegység panorámáját élvezhetjük. Pilismaróton beevezünk a hajótemető öblébe, néhány perccel később pedig már a jól megérdemelt kávénkat szürcsölhetjük a büfében.  A délutáni órákban érkezünk meg dömösi táborhelyünkre. Az előző szállásunkhoz hasonlóan itt is úszómedence, étterem és wifi várja a fáradt kenusokat. (19 km)

Vasárnap

A második túranapon ismét vízre szállunk. Nagymarost és Visegrádot elhagyva a Szentendrei-sziget csúcsához érkezünk. Itt egy keveset gyönyörködünk még a látványban, majd a Szentendrei-Dunán evezünk tovább. Dunabogdányban a szabadstrandon kötünk ki, és költjük el ebédünket.  Délután Tahitótfaluban kötünk ki, és még fagyizunk egyet. (19 km)

A programok változtatásának jogát fenntartjuk!
Részletes információ
Nehézségi szint: 
könnyű vízitúra kezdőknek is
Maximális létszám: 
70 fő
Menettáv összesen: 
kb. 40 km
Menetidő naponta: 
kb. 4-5 óra
Szálláslehetőségek

Sátrazás kempingben, kb. 4100 Ft/fő/2 éjszaka. Az esztergomi és a dömösi táborhelyeken lehet vendégszobában is aludni, a szobákat előre le kell foglalni a kempingek tulajdonosainál.

Szállás elérhetőségek: 
Nagy-Duna sétány 3., Esztergom, 2500, HU
+36 30 948 9563
Duna part, Dömös, 2027, HU
+36 33 482 319
Árak/Költségek
Részvételi díj: 
9100 Ft/fő
Törzsutas díj: 
8200 Ft/fő
Foglaló: 
3000 Ft/fő
Gyerek díj (5-14 éves korban): 
6900 Ft/fő
Gyerek díj (5 éves korig): 
Ingyenes
Szállásdíj: 
4200 Ft/fő/2 éjszaka

Részvételi díj tartalmazza:

Kenuk, lapátok, mentőmellények bérleti díja, oktatás, túravezetés. 

Részvételi díj nem tartalmazza:

A szállás és az étkezések költségei.

Étkezés

Sajnos ezen a túrán nem tudjuk biztosítani a közös bográcsozást. A kempingben étterem, jól felszerelt konyha is rendelkezésre áll. A közelben pedig kisebb élelmiszerboltokban is tudtok vásárolni.

 
1 Kezdet 2 Kész
Általános adatok
Résztvevők listája
Mentőmellényt kérek (méretek)

Mentőmellény gyerekeknek 14 év alatt kötelező, felnőttek csak akkor jelöljék be, ha valóban felveszik!