Családi hétvégi vízitúra a Bodrogon

Túra időpontja: 
2018. július. 27. péntek - 2018. július. 29. vasárnap
Jelentkezési határidő: 
2018. jún. 15.
Túraleírás
Fodor vízitúrák

Laza hétvégi vízitúra, kezdők, gyerekek is bátran bevállalhatják. Sátoraljaújhelyi kalandpark, Sárospataki-vár, Megyer-hegyi tengerszem, szolid borkóstolás.

Napi menetrend
Fodor vízitúrák

Péntek

Délután gyülekező Felsőbereckiben a Bodrog Kempingben. (Töltésalja u. 2.) A tábornyitás este 8 órakor lesz, de a kempingbe a nap folyamán bármikor be lehet költözni.

Szombat

A hajók kiosztása, az evezés és a kormányzás gyakorlása után, felfelé indulunk a folyón. Pánikra semmi ok, a sodrás alig érezhető. A szlovák határon átkelve, néhány kilométer után megérkezünk Borsi faluba, ahol a Rákóczi-kastélyt látogathatjuk meg. A kastély után persze a kocsmába megyünk és kiderül, hogy mi az a vágott sör. Akiket hidegen hagy a történelem és szívesebben kenuzna inkább, azokkal a csapattagokkal felevezhetünk egészen a Bodrog kezdetéig! Szerencsére nem kell a Kárpátok csúcsát megcéloznunk, táborunktól 16 kilométerre ömlenek egymásba az Ondava és a Latorca folyók, hogy Bodrogként folytassák útjukat. A hosszabb távhoz keményen meg kell húzni a lapátot, de vacsorára visszaérünk.  A rövidebb evezős távot választókkal délután visszatérve a kempingbe, meglátogathatjuk a közelben fekvő Zemplén Kalandparkot. Autókkal utazunk Sátoraljaújhelyre, a hegycsúcson lévő kilátóba libegővel jutunk fel. Mindenki bátorsága és vérmérséklete szerint választhat a különböző nehézségű kötélpályák, mászófalak közül, vagy egyszerűen csak gyönyörködhet a panorámában.

Vasárnap

Kenuzás a Bodrogon Sárospatakra. (11 km) A 2-3 órás vízitúra után még van idő sétálni egyet a Sárospataki várban. Ha még mindig maradt energiánk, kár lenne kihagyni a Megyer-hegyi tengerszemet, ami autóval és egy kevés gyaloglással közelíthető meg. A tengerszem a közelmúltban elnyerte az ország legszebb természeti csodájának járó címet. A tó vize 6,5 méter mély, a körülötte tornyosuló sziklafalak 70 méter magasak. A túra után lehetőség van tokaji borokat kóstolni és vásárolni.

 

A programok változtatásának jogát fenntartjuk!
Részletes információ
Nehézségi szint: 
könnyű vízitúra kezdőknek is
Maximális létszám: 
40 fő
Szálláslehetőségek

Sátrazás kempingben, kb. 2500 Ft/fő/2 éjszaka. Mindkét éjszakát Felsőbereckiben töltjük.  A táborban vendégházak, szobák is vannak, 2500 Ft/fő/nap áron. Ha szeretnétek igénybe venni, a kemping tulajdonosainál lehet foglalni.

Szállás elérhetőségek: 
Töltésalja u. 2., Felsőberecki, 3985, HU
+36 30 501 2238
Árak/Költségek
Részvételi díj: 
8700 Ft/fő
Törzsutas díj: 
7600 Ft/fő
Foglaló: 
3000 Ft/fő
Gyerek díj (5-14 éves korban): 
5900 Ft/fő
Gyerek díj (5 éves korig): 
Ingyenes
Szállásdíj: 
2500 Ft/fő/2 éjszaka

Részvételi díj tartalmazza:

Kenuk, lapátok, mentőmellények bérleti díja, oktatás, túravezetés. 

Részvételi díj nem tartalmazza:

A szállás és az étkezések költségei.

Étkezés

Esténként a túrázók közösen bográcsos vacsorát főznek.

A vacsora alapanyagköltsége kb.: 
700 Ft/fő/nap
Az étkezésekhez hozz magaddal evőeszközöket és tányért! Ha egyszer használatos tányért vásárolsz, a papírból gyártottat javasoljuk, hogy ne termeljük zsákszámra a nem lebomló műanyag hulladékot! A kempingben jól felszerelt konyha van, tányérok, evőeszközök, hűtők, mikrosütő, gáztűzhely is rendelkezésre állnak.
Általános adatok
Résztvevők listája
Mentőmellényt kérek (méretek)

Mentőmellény gyerekeknek 14 év alatt kötelező, felnőttek csak akkor jelöljék be, ha valóban felveszik!

Bográcsos vacsora